Ze względu na wysoki poziom THC i niezwykle silny, serowy aromat jest to roślina, której nie będzie łatwo zapomnieć.
Pochodzenie:
Amsterdam Cheese jest jednym z najszilniejszych rodzajów konopi na świecie ze względu na swojego ojca - Afghan. Skład tej klasycznej rośliny to 60% sativa i 40% indica. Amsterdam Cheese jest bardzo popularna w UK, skąd również wywodzi się Cheese. Roślina zdobyła kilka nagród i szybko podbiła świat.
Właściwości hodowlane:
Amsterdam Cheese nie jest najłatwiejszą w uprawie rośliną, ale jeśli będziesz robić to dobrze, wynagrodzi ci twoje starania. Woli być uprawiana w pomieszczeniu. Amsterdam Cheese jest niezwykłą roślina o dużej wydajności. Okres kwitnienia rośliny wynosi 8-9 tygodni, a w uprawie na zewnątrz plony zbiera się około października. Amsterdam Cheese nie rośnie zbyt duża. Nieco wyższa - około 1m - gdy jest uprawiana w pomieszczeniu, ale nie wpływa to na wydajność.
Efekt i smak:
Amsterdam Cheese ma ciężki zapach sera i żółte kwiaty. Ma wysoki poziom THC, co sprawia, że efekt jest przyjemny i długotrwały. Doświadczysz efektu "kamiennego" oraz haju, który wprowadzi cię w pogodny nastrój. Amsterdam Cheese poprawia nastrój i sprawi, że zapomnisz o problemach. W medycynie Amsterdam Cheese jest używany do walki z lękiem, depresją i stresem.
Unikalne właściwości:
- mocny i niepowtarzalny zapach sera
- poprawa nastroju